Möt Magnus!

Han är född och uppvuxen i Gävle och jobbar som IT-arkitekt på Region Gävleborg sedan 2015. Här får han kombinera IT-arbetet med sitt sjukvårdsintresse. Magnus är utbildad till dataingenjör och har tidigare jobbat som utvecklare och IT-arkitekt på Sandvik. Nu är han en del av enheten systemdrift och utveckling.

Hej Magnus, kan du berätta lite om varför du började jobba här?

– Allt började när jag var plutonsjukvårdare i militärpolisen som värnpliktig. Då gjorde jag min praktik på Gävle sjukhus och kände att jag ville börja jobba inom sjukvården, men jag blev ingenjör istället. Många år senare fick jag upp ögonen för Region Gävleborg, när kollegor från Sandvik började jobba här och berättade om hur bra det var.

Det är inte pengar och vinst som är drivkraften. Det är det som gör att jag älskar Region Gävleborg.

Vad gör du om dagarna?

– Det är mycket möten med verksamheten och förvaltare och stort fokus på digitala vårdmöten. För mig är IT, och ska vara, en naturlig del av verksamhetsutvecklingsprocessen. Det vi gör ska förbättra vardagen för verksamheten.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Jag tycker om människor och kände att jag ville jobba för något annat än pengar. Det är det som gör att jag älskar Region Gävleborg. Det är inte pengar och vinst som är drivet. Här är det verksamheten som är i fokus. Vi ska göra en så bra samhällstjänst som möjligt och bidra till regionen och oss som bor här. Jag känner att vi faktiskt gör skillnad.

Vad är du mest stolt över?

– Arbetet inom projektet Digitala vårdmöten, det kommer göra stor skillnad för många. Det är coolt.

Vad skulle du säga är speciellt med att jobba inom Region Gävleborg?

– IT-förvaltningen är mindre, det är öppna dörrar överallt. Vi samarbetar tätt mellan olika kompetenser och det gillar jag. Det finns inga stuprör som det lätt blir inom IT. Det gäller naturligtvis också arbeten vi gör med andra stödfunktioner – för hela kedjan måste ju funka. Sen är det också speciellt att vi har en arbetsgivare som litar på sina medarbetare och vår kompetens. Vi får vara självgående samtidigt som vi får stöd när vi behöver det. Vi har en bra ledarskapskultur.

Var hämtar du din kraft ifrån?

– Den hämtar jag hos min familj och mina kollegor. Det är högt i tak, det är roligt, mycket skratt och bra stämning mellan kollegorna!