Ali, trafikkontrollant

Möt Ali!

Han har hand om administrationen i kontrollgruppen på X-trafik och gör allt från att kontrollera biljetter till att föra statistik och vara ute i skolor och informera. Ali har jobbat länge inom X-trafik men har utvecklats mycket mer sedan det blev en del av Region Gävleborg.

Vi jobbar tillsammans med trygghet och säkerhet i trafiken – trygghet är kärlek

Hur trivs du?

– Jag trivs helt fantastiskt bra. Området är brett och vår verksamhet rör allt om hur vi hanterar trafiken. Vi jobbar med trygghet och säkerhet på väg till bussen, på busshållplatsen och på bussen. Trygghet är kärlek, du ska känna den känslan när du är trygg. Vi jobbar alltid tillsammans och har arbetat på ett tryggt sätt under pandemin. Bussarna rullar hela tiden.

Hur möter ni medborgarna?

– Vi visar respekt för alla även om de inte har rätt biljett. De som har rätt biljett är vi extra trevliga mot och då får vi ofta ett tack tillbaka för att vi hjälper till och ser till att folk gör rätt för sig. Jag är bra på bemötande och blir inte arg så lätt. När jag ger en avi förväntar jag mig inte ett tack, men jag behöver inte heller vara otrevlig.

Vad är du mest stolt över i ditt jobb?

– Jag är stolt över varumärket och att ha Region Gävleborg som arbetsgivare. Jag skäms inte att säga att jag jobbar här. Nu är bussarna märkta och det syns även på arbetskläderna att jag jobbar för Region Gävleborg – det har lyft oss och gjort oss tryggare i vårt jobb.

Vad skulle du säga är speciellt med att jobba inom Region Gävleborg?

– När någon har en bra idé lyfts den fram. Vi är ute och ser hur det funkar i verkligheten och de som sitter på kontoret lyssnar på oss. Det är korta beslutsvägar och tätt samarbete med vård och skola, det blir snabbare resultat så. Jag har samma känsla av trygghet oavsett vilken verksamhet jag möter.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa med mitt jobb är mina kollegor och min chef. Vi tar hand om varandra och hennes fina ord lyfter oss väldigt mycket. Hon uppskattar vårt arbete och hur starka vi är när vi har så tuff arbetsmiljö. Vi i teamet har lärt oss av henne att lyfta varandra i jobbet, hennes ord smittar.