Möt Ann-Sofie!

Hon är specialistsköterska inom barnsjukvården och i sin roll som vårdkoordinator är hon spindeln i nätet. Här har hon jobbat i 20 år och får ta hand om barn från det att de är nyfödda tills de fyller 18 år.

Vad gör ni på din avdelning Ann-Sofie?

– Vi tar emot barn med planerade inläggningar men även de mest akuta inläggningarna. Vi gör allt från öron- näs- och halssjukvård till kirurgi, ortopedi, barnmedicin och psykiatri. Det är en väldigt spännande avdelning, man får verkligen vara med om allt!

Vi är ett bra team som jobbar tillsammans. Den största glädjen är när barnen blir friska och får gå hem.

Hur samarbetar ni?

– Vi har ett tätt samarbete med Barnmottagningen och samarbetar jättemycket med andra som röntgen, transport och läkare. Alla här försöker göra det bästa som går att göra och tänker till lite extra när det gäller barn.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att man får jobba med barnen och föräldrarna. Det är ofta korta vårdtider. Barnen kommer in jättesjuka till oss och så studsar de hem och är friska när de kommer ut.

Vad är du mest stolt över i ditt jobb?

– Jag är stolt över att jag får stötta och hjälpa nya medarbetare med mina erfarenheter av barnsjukvård. Jag är också stolt över att få äran att jobba här. Det är roligt att gå till jobbet varje dag. Min roll är så varierande, man får göra så mycket och hitta lösningar. Den största glädjen är när jag ser barnen bli friska och få gå hem, men också att vi är ett bra team som jobbar tillsammans. Jag gläds över att se hur nya sjuksköterskor och undersköterskor växer hela tiden i sina yrkesroller. Vi jobbar i en arbetsgrupp med många olika åldrar och det är väldigt lärorikt – vi lär av varandra.

Om du hade en magisk kraft eller superkraft, vilken skulle det vara?

– Jag skulle göra alla barn friska, det är det man vill. Man ser att de blir pigga och får gå hem. Jag får också kraft av mina arbetskamrater och min chef. Min chef ger mig stort förtroende och det ger mig styrka och gör att jag tycker jobbet är roligt!