Möt Linnéa!

Specialistsjuksköterska och vårdenhetschef på hjärtavdelningen i Hudiksvall. Hon blev färdig sjuksköterska 2008, fick jobb direkt efter utbildningen och har sedan dess vidareutvecklat sig till specialistsjuksköterska och sedan fem år är hon vårdenhetschef.

Vad gör du om dagarna?

– På hjärtavdelningen vårdar vi patienter med hjärtsjukdom, hjärtinfarkt, arytmi och palliativ vård. Under våg två av pandemin öppnade vi en särskild covid-avdelning som nu utgör halva hjärtavdelningen. Det är en annorlunda vardag, nya rutiner och riktlinjer, nya behandlingsstrategier och en snabbt föränderlig enhet. Det har varit en stor utmaning. Jag försöker finnas där och vara lyhörd och synlig som chef. Ha en öppen dörr. Jag lyssnar och visar att jag finns där även om jag inte kan lösa allt.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Att få jobba med människor varje dag. Jag har en viktig roll i att få verksamheten att fungera. Verksamheten är patienten. Jag får vara delaktig i förändringar och tycker om att få vara en del i att hitta förbättringar. Även om jag inte själv har tagit stor plats och stått längst fram så har jag ändå blivit framputtad på ett fint sätt. Vi har ett bra samarbete, bra team, stor stöttning av chefsstöd och chefskollegor och jag känner mig trygg i rollen. Det är en otroligt bra arbetsplats.

Jag vågar visa svagheter och erkänna fel, det finns ingen prestige i att vara chef.

Vad får dig att trivas här?

– Jag känner mig duktig på det jag gör och får stöd av omtänksamma kollegor. Som chef är du ensam, men jag känner inte att jag har ett ensamarbete. Jag ingår ändå i arbetsgruppen och får en liten plats där även som chef. Det är vackert här, havet, skogen, att bara kunna kliva ut i naturen och vill du så har du närhet till större städer.

Vad är du mest stolt över?

– Min personal och deras prestation under pandemin. Allt de har gjort, alla förändringar som skett mer eller mindre över en natt. De står kvar här med fötterna på jorden. Det har kämpat otroligt hårt tillsammans. De har hittat styrkan i varandra och blivit tajtare i gruppen. Jag är stolt i min egen roll över att jag varit en del av förändringen och rott det i land tillsammans med mina medarbetare. Jag har vågat visa svagheter och erkänna fel, det finns ingen prestige i chefskapet, jag finns här för deras skull. Jag är också stolt över arbetsplatsen och min arbetsgivare. Det är en så stor organisation och jag känner ändå att jag blir sedd. Jag hade inte valt att stanna om det inte var så.

Vad skulle du säga är speciellt med att jobba inom Region Gävleborg?

– Kompetensutvecklingen, det är väldigt generöst med utbildningar och så är det inte överallt. Det genererar så mycket tillbaka om man låter personalen utvecklas och det är så roligt att se folk gå vidare till sitt nästa intresse inom regionen.

Var hämtar du din kraft ifrån?

– Styrkan ligger i att vi gör saker tillsammans och att alla får göra sig hörda. Det kanske inte blir som du tänkt dig men du har blivit lyssnad på ändå. Jag kan inte göra det själv – du kan inte göra det själv, vi måste göra det tillsammans.