Teental

Ett möte mellan Indien och västerländsk tradition

En exklusiv konsert och ett möte mellan indisk och västerländsk tradition. Meditativt, improviserat och traditionellt. Nyskrivna melodier och kompositioner med ursprung i en månghundraårig musiktradition. Folk, klassiskt, fusion.

Teental framför egna kompositioner och melodier i gränslandet mellan modern och traditionell musik. Gruppen öppnar dörren till den indiska musik- och rytmvärlden samtidigt som förhållandet till den västerländska traditionen är stark. Helt enkelt ett möte mellan olika musiktraditioner.

Suranjana Ghosh är en spännande musiker från Indien som förnyar den moderna svenska musikvärlden med indisk tabla. Med stor musikalitet och fingertoppskänsla tillför hon indiska rytmer till folkmusik, flamenco, blues, jazz, kyrkomusik, opera och andra klassiska verk. De senaste åren har detta inneburit ett intensivt samarbete med musiker i Sverige och många musikprojekt av olika slag.

Medverkande:

Suranjana Ghosh - tabla,
Örjan Hultén - saxofon
Max Åhman - gitarr
Jonas Landahl - slagverk
Emil Ingmar - klaviatur

Lyssna och se:

https://youtu.be/fENP0S_rNDM

https://youtu.be/pIRr7PtwfFc

Program och biljetter

Biljetter säljs av respektive arrangörsförening. Ta kontakt med aktuell arrangör för mer information. Kontaktuppgifter arrangörsföreningarna.