Kultur Gävleborgspodden

Välkommen till Kultur Gävleborgspodden! En podcast om Region Gävleborgs kulturverksamhet och om hur politiska uppdrag blir till kulturupplevelser för dig och mig. Kultur Gävleborgs personal berättar om ordinarie verksamhet inom olika konst- och kulturområden, om tvärsektoriella satsningar och specifika projekt. Dels själva och dels i samtal om aktuella teman inom kulturområdet i Gävleborgs län med inbjudna gäster.

I podden samtalar strateger, pedagoger och verksamhetsutvecklare med gäster (såväl från Gävleborg som inbjudna forskare/projektledare/kulturskapare med flera) inom film/crossmedia, bildkonst och hemslöjd, litteratur, bibliotek, musik, världsarv, dans och teater. Ta del av fördjupande samtal om kultur utifrån Gävleborgsperspektiv när du är ute på promenad, står och diskar eller åker buss!

Under april 2020 inleddes samtal om den egna kulturverksamheten och uppdragen. Vad gör vi egentligen när vi omvärldsbevakar och skaffar oss helikopterperspektiv? Vad innebär det att utveckla residensverksamhet eller skapa mötesplatser för kultur i länet?

Avsnitt släpps löpande och du hittar dem dels via vårt Soundcloud-konto, dels där poddar annars finns. Sök på Kultur Gävleborgspodden!

Välkommen att lyssna!