Boende

Här kommer du inte bara att få nya kunskaper, utan också nya vänner för livet! På skolan finns 41 rum i tre olika elevhem. Till skolan kommer kursdeltagare från hela Sverige och ibland också från andra delar av världen. Det gör att det är lätt att utvecklas, du växer som människa!

Du som studerar hos oss och bor på internatet hela terminen/läsåret betalar månadsvis 1 090 kr/vecka i förskott för frukost, lunch och logi.

Du som studerar på distans och vill bo på skolan på dina kursdagar i Forsa betalar 368 kr/dygn inklusive frukost och lunch. Pris per natt, där logi, frukost och lunch ingår.

Exempel:

  1. Anländer söndag, åker hem onsdag: 3 x 368 kr = 1 104 kr 
  2. Anländer till kursstart måndag 10.00 åker hem onsdag: 2 x 368 kr + lunch måndag 68 kr = 804 kr

Du som inte studerar kan hyra rum, då kostar det 420 kr/natt för endast boende. Vill du äta frukost eller lunch betalar du i restaurangen.

För att boka rum mejlar du till bokning.forsa@fhskgavleborg.se

Priserna gäller för läsåret 2023/2024.

På varje elevhem finns det gemensamma dagrum med TV, pentry för enklare matlagning. Pentryt är utrustat med kyl, frys, spis, mikro och vissa köksredskap. Fotograf: Frida Westling.

Eftersom skolan grundades redan 1909 blandas gammalt med nytt. Det innebär också att elevhemmen ser lite olika ut. Rummen i huvudbyggnaden är anpassade för dig med fysiska funktionsvariationer.

Alla kursdeltagare som bor på skolan har träffar tillsammans med serviceteamet och tar upp det som känns aktuellt  för deras elevhem.

Rummen är möblerade med säng, täcke, kudde, skrivbord, stol och bokhylla. Lakan och handdukar ingår inte.

De gemensamma utrymmena på elevhemmen städas av skolans serviceteam.

Ni som bor där ansvarar för att tömma soporna i miljösophuset och diska i pentryt. På varje elevhem finns det en städskrubb där du kan låna redskap för att städa ditt eget rum. 

Alla boende har tillgång till tvättstuga, gym och datasal.

Husdjur är inte tillåtna på internatet.

Kontakt för boende:

katarina.a.larsson@regiongavleborg.se