Studera på Forsa folkhögskola

Upptäck en skola där kreativitet, samarbete och personlig utveckling står i fokus. Hos oss får du chansen att studera tillsammans med andra i en trygg och trivsam miljö i Forsa utanför Hudiksvall.

Vi är en skola som vilar på en över hundraårig tradition av kunskap, bildning och kultur. Lusten att lära, eget ansvar och en hållbar livsstil med omsorg om miljön är ledstjärnor i det vi gör. På Forsa folkhögskola är vi stolta över att vara både miljö- och HBTQI-certifierade.

Hos oss hittar du kurser och utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola. Vi är också till för dig som vill fördjupa dina kunskaper inom särskilda ämnen eller för dig som drabbats av afasi.

Praktisk information för dig som studerar här

Vi erbjuder en rad olika kurser och utbildningar. Är du till exempel intresserad av fotografering, textilt hantverk eller behandlingspedagogik?

Eller vill du läsa kärnämnen för att uppnå grundskole- eller gymnasiebehörighet?

Utforska våra kurser och utbildningar

Dina studier hos oss kan förutom personlig utveckling leda direkt till jobb eller till att du kan läsa vidare på yrkeshögskola, högskola eller universitet – allt beror på vilken kurs eller utbildning du valt.

På våra olika kurs- och utbildningssidor kan du läsa tidigare deltagares berättelser och få mer information. Du kan också vända dig till vår studie- och yrkesvägledare eller till våra lärare för att få veta mer.

Jag vill prata med en studievägledare eller lärare

Hos oss hittar du kurser och utbildningar av olika sorter. Vissa läser du på heltid, vissa på deltid och några kan du läsa på distans (med obligatoriska närträffar på skolan under läsåret). Gemensamt för alla våra kurser är gemenskapen och den goda stämningen på skolan. Därför innehåller alla kurser som genomförs på skolan också gruppaktiviteter, till exempel temadagar och friluftsdagar.

Du är välkommen att ansöka till Forsa folkhögskola oavsett vilka behov du har. Till exempel välkomnar vi sökande med funktionsvariation eller svenska som andraspråk. Vi har stora möjligheter att anpassa studiegången efter dina individuella behov och vi stöttar dig hela vägen.

Vilket stöd kan jag få?

Vi svarar gärna på dina frågor och funderingar och du är välkommen att höra av dig till någon av oss som arbetar här.

Kontakta Forsa folkhögskola