Min vård Gävleborg lanserar flera nya tjänster

Den digitala vårdtjänsten Min vård Gävleborg utvecklas löpande och nu lanseras flera nya tjänster. Nu kan du med hjälp av e-legitimation utföra fler ärenden i appen eller via webbtjänsten, bland annat förnya dina recept och omboka eller avboka ditt vårdbesök.

Genom Min vård Gävleborg kan du nu också förnya dina hjälpmedel och speciallivsmedel, få hjälp med intyg, preventivmedel och boka provtagning på hälsocentral. Det här öppnar upp för fler alternativ när du behöver komma i kontakt med vården.

– Det är mycket spännande att följa den digitala vårdens utveckling. Vi behöver fortsätta arbetet med att ställa om till en God och nära vård, där både dagens och framtidens behov av vård måste mötas. De digitala tjänsterna är en viktig pusselbit då de innebär en ökad flexibilitet och valfrihet för en stor grupp av våra patienter, säger Jennie Forsblom (KD), ordförande hälso- och sjukvårdsnämnden.

De nya tjänsterna ger dig som är listad på en hälsocentral i Gävleborgs län möjlighet att utföra fler av dina ärenden inom vården digitalt, den tid på dygnet du önskar och hos fler mottagningar.

– Vi ser fram emot att öka andelen tjänster i Min vård Gävleborg och i så stor utsträckning som möjligt ge en gemensam digital väg in till vården för våra invånare, säger Elin Johansson Hultman, verksamhetsutvecklare Digital vård på region Gävleborg. 

Förnya dina recept

Om du till exempel behöver förnya ditt recept på ett läkemedel skickar du in en förfrågan genom webbtjänsten eller i appen. Vården bedömer därefter om receptet kan förnyas på en gång eller om det behövs en personlig kontakt genom till exempel ett videosamtal. Du får ett svar inom tre arbetsdagar, precis som genom motsvarande tjänst som finns på 1177.se. Därför är det fortsatt viktigt att förnya ditt recept i god tid innan läkemedlet tar slut.

Ersätter motsvarande tjänster

I februari kommer motsvarande tjänster på 1177.se att stängas ned, då kommer du istället bli hänvisad till Min vård Gävleborg.