Att bo på skolan

Vi är glada att kunna erbjuda en helt drogfri miljö på Forsa folkhögskola. Här kommer du inte bara att få nya kunskaper, utan också nya vänner för livet!

Bild på två studenter i ett rum på internatet

På skolan finns 52 rum i tre olika elevhem. Till skolan kommer kursdeltagare från hela Sverige och ibland också från andra delar av världen. Det gör att det är lätt att utvecklas, du växer som människa!

Kostnader för internatboende (frukost, lunch och logi) debiteras månadsvis i förskott 1060 kr per vecka. Du som är distansstuderande betalar 357 kr /dygn inklusive frukost och lunch. Priserna gäller för läsåret 2021/22. För att boka rum mailar du till bokning.forsa@fhskgavleborg.se

Fotograf: Karin Stenman


På varje elevhem finns det gemensamma dagrum med TV, pentry för enklare matlagning. Pentryt är utrustat med kyl, frys, spis, mikro och vissa köksredskap. Fotograf: Frida Westling.

 


Eftersom skolan grundades redan 1909 blandas gammalt med nytt. Det innebär också att elevhemmen ser lite olika ut. Rummen i huvudbyggnaden är anpassade för dig med fysiska funktionsvariationer.

Alla kursdeltagare som bor på skolan har träffar tillsammans med serviceteamet och tar upp det som känns aktuellt  för deras elevhem.


 

Rummen är möblerade med säng, täcke, kudde, skrivbord, stol och bokhylla. Lakan och handdukar ingår inte.

 Bild på pentry på elevhemmetDe gemensamma utrymmena på elevhemmen städas av skolans serviceteam.
Ni som bor där ansvarar för att tömma soporna i miljösophuset och diska i pentryt. På varje elevhem finns det en städskrubb där du kan låna redskap för att städa ditt eget rum. 

Alla boende har tillgång till tvättstuga. 

Husdjur är inte tillåtna på internatet.